dissabte, 5 de maig del 2012

Intent al Vallibierna 3008m


Quan sembla que la temporada s' acaba va i cau una nevada de mig metre i això es el que anat fent el mes
d'Abril amb mès o menys mesura. Desprès d' alguna que altra sortida a Llesui, Subenuix...ara ens decantem per fer el Vallibierna, aquest pont de 1 de Maig.                                                                                       


Fins aquí la Kangoo de l' Eloi va dir prou, una bona estrena, cota 1800 aprox de la carretera que puja cap a Llauset 30cm de neu nova. El Grigri i l' Eloi dormen a la suit, el Xavi i Dani a la tenda.                                 



Font que hi ha davant del ruinos refugi lliure de Llauset, apurant pot servir com aixopluc però millor ficar-se el casc. Son les 10 del matí i la neu comença a transformar rapidament                                                        


Entrada al tunel de la pressa de Llauset, aquí hi ha 50cm caiguts el dia abans. Fiquem esquis a la motxila i travesem el tunel iluminat. Ara la porta gran per poder-hi passar amb cotxe esta molt ben fixada,             



Hi ha llum al final del tunel, així que cal aguantar una mica mès aquesta puta crisi ecomomica que tenim.



Som a 1 de Maig però a primera hora el paissatge es hivernal, l' ultim túnel el trobem ple de caramells.



Trobem restes d' allaus de neu humida i es que dissabte la cota de neu va pujar fins a 2500m, va humitejar força el matell i el va carregar d' aigua fins la seva base. El diumenge va començar a baixar la temperatura i el dilluns va passar un nou front que va deixar neu fins a 1200m ( 50cm a 2200m ).                                   

Son les 12.30 del migdia i el sol apreta, obrir traça es fa força pesat i observem la caiguda de diverses allaus de mida petita, es l' hora de fer retirada i deixar-ho per una altra ocasió. Hi ha neu al Pirineu per tot el Maig.



                                                                                                                                    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada