dijous, 4 de maig del 2017

Tuca Arnau

Sortida realitzada 1 de maig de 2017

Tuca Arnau 2800m per coronas
Desnivell +1400m
Distància 15km
Durada 7.5h
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=17561138




Sortim de Benasque a les 6 del matí amb intenció de fer el Tempestades.Pujem per la pista del Vallibierna sense cap problema fins el refugi de Coronas. Esquis a la motxila i anem seguint les marques de gr direcció a Llosás.
En arribar a la pleta de Llosás encara hi ha poca neu i deixem el camí per decantar-nos cap a la vall dels llacs de Vallibierna amb més neu. Calcem esquis i anem remuntant deixant els llacs a l'esquera. Al final de l'últim llac, la vall es tanca i mirem de saltar cap el Tempestades per l'ünic lloc possible, la bretxa Soler i Coll 2663m que aconseguim fer-la tota amb esquis.
Quan treiem el cap veiem tota la cara sud del massís Maladeta-Aneto molt pobra de neu i descartem de fer el Tempestades.
Treiem pells i ens llancem per la canal amb una bona inclinació, fins a trobar els llacs i desfer el camí fins la cota 2200 aprox.
Les cares nord del sector Vallibierna-Culebres conserva molta neu i ens animem a remuntar la vall fins el coll de Serra Negra 2687m i acabar de pujar amb esquis al cim de la Tuca Arnau 2800m.
El dia es clar, sense vent i amb deu centímetres de neu pols del dia abans.
Després de les foticos ja tenim ganes de esquiar. Calcem esquis al cim i enllacem uns girs per bones pales amb una neu bonísima.
Arribem amb esquis a deu min del cotxe, el refugi de Coronas.

















Ja tenim la pista de la Besurta oberta, encara caurà algun 3000 abans de guardar esquis....vingaaa..

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada