dimarts, 31 de gener del 2017

Intent a la Coma de Varilles

Sortida realitzada el 26 de gener 2017

Coma de Varilles(intent)
Distància 12km
Desnivell 817m
https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=16230129

Neu pols seca caiguda la nit abans (30cm aprox). Cel variable i vent del sud augmentant.Després de dies i dies d'anticicló les nevades demanades als reis mags arriben a tot el Pirineu de forma generosa.
A mitjans de gener la cosa comença a canviar i primer de sud, després de nord i també de llevant la neu arriba a totes les muntanyes.El dimecres 25 es despenja una bossa d'aire fred que dona nevades importants al Prepirineu i també Pirineu.
Agafem direcció Andorra i en sortir de Ponts ja es veu neu a la cuneta, que va en augment a mesura que ens apropem a La Seu.
La carretera d'Organyà a la frontera Andorrana al límit de ficar cadenes. Un cop a dins Andorra trobem neu però les llevaneus no paren amunt-avall.
Deixem el cotxe al poble de Ransol i comencem a foquejar pel marge dret de la carretera fins arribar a les bordes.
Anem seguint pel mig del bosc amb molta neu verge i de qualitat fins sortir i encarar la canal ampla que condueix al cim.
Comença a bufar vent fort del sud en alçada i a la cota 2650m treiem pells i tirem avall. La baixada per una neu pols increible, a estones fins el genoll, però no es cap problema per encadenar girs al nostre gust.
Els últims quatre quilòmetres per arribar al poble son d'esquí-cros pel marge de la carretera.Amb la Rosa, incansable muntanyera, encara em defensat una jornada d'esquí que malgrat les ratxes de vent ens deixa el bon gust de "volar" sobre la neu pols.

Al cap de poca estona de foquejar ja passa màquina llevaneus

El pont que creua el riu Meners colgadíssim de neu.La llevaneus neteja fins aquesta borda.
Estones de sol i núvols. El vent es el més empipador. Començant els primers girs de baixada.

Retrovem la traça de pujada que ens serveix de guia per fer el tram de bosc

I seguint pel marge de la carretera arribem a Ransol
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada