divendres, 26 de març del 2021

Pic de Subenuix 2949m

 Sortida del dia 24 de març de 2021

Subenuix, per sant Maurici

*Desnivell: 1140m

*Distància: 13km

*Durada: 5.30h

*Data: 24/03/2021

*Risc. 1/2

*Track: Wikiloc


La neu encara aguanta a cotes decents als vessants nord després de dies primaverals. Pugem en taxi (10,5e pujar-baixar) fins el llac de Sant Maurici, passem per davant del refugi Mallafré i en poca estona ja podem calçar esquis (20min de porteig). 
El paisatge, els estrats de la neu i l'entorn fa molt amable la pujada per la vall de Subenuix, fins a la part final de la vall on el terreny agafa més caràcter. 

Es pot apreciar perfectament els diferents episodis que em tingut de pols sahariana. Anem seguint pel camí al Portaró,  creuant el barranc per un fil de neu sobre el pont. Passat aquest ja agafem direcció sud per endinsar-nos a la vall de Subenuix.

Anem obrint traça per una neu de dos colors i cada vegada amb més pans de neu a les pells. Guanyem visió cap a la zona d'Amitges i el vessant sud amb neu per damunt de 2300m.

El bosc va desapareixent i la part final de la vall es va redreçant (pendents superiors a 35º) i anem a buscar el coll de més a la dreta, obligat però de cota superior.

Deixem els esquis al coll i agafem el piolet per fer els últims metres de grimpada fis el cim.


La baixada  per una neu transformada al punt, la marró més ràpida, de bon fer i la blanca de tot tipus, ventada, pols ,etc....Ens decantem el màxim a la dreta per evitar la zona més planera del llac i en un ràpid flanqueig aviat som al llac de Sant Maurici


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada